divendres, 6 de novembre del 2009

Les noves tecnologies

Pot viure a l’actualitat un adolescent sense el mòbil? O un adult o no tant adult japonès sense els videojocs? O bé un enginyer sense el seu ordenador portàtil d’última generació?

Ens hem fet dependents de les noves tecnologies? Podem viure sense les noves tecnologies? Es prioritza en una llar la tarifa plana d’Internet abans que omplir la nevera? Es prioritza la PSP del nen o la nena davant els llibres de l’escola? Hi ha persones i famílies que ho fan, però no cal generalitzar.

Penso que les noves tecnologies tenen moltes coses positives i moltes d’altres de negatives. Però la recomanació seria que tot ha de ser en la seva mesura; que inevitablement les tecnologies han entrat en les nostres vides per no sortir-ne, sinó, en tot cas, incrementar la seva presència. Hem de saber conviure amb els nous avenços sense dependre’n. Hem d’ensenyar a posar límits, però també hem d’ensenyar a utilitzar-les amb responsabilitat i a algunes persones hem d’ensenyar-los hi les avantatges que les noves tecnologies poden tenir com a elements de suport, d’ajuda i complementari a moltes de les seves activitats i tasques. És important estendre aquesta realitat tecnològica a tota la població i fer-la arribar a altres països.

Els avenços tecnològics són els responsables de la qualitat de vida de gran part de ciutadans de tot el món. Ja que estem parlant d’un fet que és transversal a quasi bé tots els estats, països, ciutats, regions i continents. Les noves tecnologies han protagonitzat els avenços més importants dels segles XX i XXI.

Però cal no oblidar tots aquells aspectes negatius que suposen per la seva impersonalitat, la seva fredor, el poc humanisme i la més pura racionalitat; sense pràcticament deixar cabuda als sentiments, les emocions i les impressions. És per aquest motiu que cal ser cautelosos i aprofitar i disfutar de totes aquelles positives que ens ofereixen les noves tecnologies sense dependre’n i poder-ne fer un bon ús en totes les àrees de la nostra trajectòria vital.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada